NG Data, een Gentse dataspitter, heeft voor de tweede keer in twee jaar tijd 9 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf, dat in 2012 werd opgericht, mikt daarmee op een grotere internationale expansie.

Met de software van NG Data kunnen klanten massa’s klanteninformatie analyseren en aanbiedingen op maat bezorgen. Banken als Belfius, ABN AMRO, maar ook mediabedrijven als De Persgroep, Telenet en Time zijn klant, net als de energieleverancier Essent. Het heeft momenteel zo’n 100 medewerkers en kantoren in New York, San Francisco en Singapore. ‘We willen voet aan de grond krijgen in onze buurlanden en voortgroeien in de VS’, zegt CEO Luc Burgelman. De totale kapitalisatie komt met het extra geld op 27 miljoen euro uit.

Ook deze keer komt het gros van de kapitaalverhoging van IDinvest Partners, een Franse private-equityspeler. De andere bestaande aandeelhouders volgden: Pamica (van serie-investeerder Michel Akkermans), Capricorn Venture Partners, Smartfin Capital, Nausicaa en de business angels van het eerste uur, onder wie Jurgen Ingels (ex-Clear2Pay).