‘Vlaanderen moet zich alleen focussen op wat het echt goed kan’

Dat zegt Jürgen Ingels, oprichter van betaaltechnologiebedrijf Clear2Pay, in Z-Talk Goossens. Ingels verkocht zijn bedrijf in 2014 voor 375 miljoen euro, maar hij zag een pak nieuwe opportuniteiten die hij kan uitwerken voor de financiële sector.

3320011

Met zijn eco-systeem Eggsplore in Dieghem brengt Ingels de vier Belgische grootbanken, Euroclear, McKinsey, Proximus en financiële technologiebedrijfjes (FinTech) samen om de digitale toekomst in de bankenwereld voor te bereiden.

 

Ingels ambities liggen zeer hoog. Met zijn FinTech Valley hoopt hij Brussel opnieuw op de wereldkaart te zetten als financieel centrum. Een haalbaar objectief, meent Ingels, omdat hier heel veel kennis zit in verband met marktinfrastructuur.

“Ik geloof heel sterk in het feit dat we in Vlaanderen bedrijven kunnen bouwen waarmee je de wereld kan veroveren. We moeten ons specialiseren en niet in alles middelmatig zijn. We zouden ons in Vlaanderen best focussen op een zestal dingen, waarin we de beste ter wereld willen worden. En FinTech is zeker een van de sectoren waarop we moeten inzetten. En daar zullen bedrijven uitkomen die werkgelegenheid creëren, luidt de overtuiging van Jürgen Ingels.